tisdag 1 maj 2012

Langos


Ingredienser

    Deg

    Vitlöksolja

    Fyllning

    Gör så här

    1. Deg: Rör ut jästen i lite av vattnet. Tillsätt resten av vattnet.
    2. Riv den kokta potatisen fint. Blanda mjöl och salt med potatisrivet. Vänd ner i vattnet och arbeta till en slät, ganska lös deg. Jäs i 40 minuter.
    3. Ta upp degen på mjölat bakbord. Dela degen i 16 eller 32 delar (för 10 port). Kavla ut och jäs bröden 10 minuter.
    4. Hetta upp oljan till 180°C och fritera bröden. 4 minuter per sida för stora langos, 3 minuter för mindre. Vänd dem efter halva tiden.
    5. Låt svalna på galler med hushållspapper under.
    6. Vitlöksolja: Rör samman pressad vitlök och solrosolja och pensla langosarna med blandningen.
    7. Servera med gräddfil, finhackad rödlök och en klick svart kaviar eller stenbitsrom.
    8. Jag brukar gärna vilja  ha kräftor elr räkor på:)

    Inga kommentarer:

    Skicka en kommentar