Langos
Ingredienser
Deg
Vitlöksolja
Fyllning
Gör så här
- Deg: Rör ut jästen i lite av vattnet. Tillsätt resten av vattnet.
- Riv den kokta potatisen fint. Blanda mjöl och salt med potatisrivet. Vänd ner i vattnet och arbeta till en slät, ganska lös deg. Jäs i 40 minuter.
- Ta upp degen på mjölat bakbord. Dela degen i 16 eller 32 delar (för 10 port). Kavla ut och jäs bröden 10 minuter.
- Hetta upp oljan till 180°C och fritera bröden. 4 minuter per sida för stora langos, 3 minuter för mindre. Vänd dem efter halva tiden.
- Låt svalna på galler med hushållspapper under.
- Vitlöksolja: Rör samman pressad vitlök och solrosolja och pensla langosarna med blandningen.
- Servera med gräddfil, finhackad rödlök och en klick svart kaviar eller stenbitsrom.
- Jag brukar gärna vilja ha kräftor elr räkor på:)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar