onsdag 18 april 2012

Citroncupcakes med Citronfrosting



Kladdkaka:

Muffins 24 stora

150 gr smält smör
2 st ägg
1,5 dl gr strösocker
1 tsk vaniljsocker
2 dl mjölk
2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
8 mask kakao 


1. Smält smöret.
2. Vispa äggen och strösockret
3. Blanda mjölet och bakpulvret och förbered de två olika smakerna som du tänker göra.  Förbered smakerna i två olika skålar.
4. När äggen och sockret vispats fluffiga ska du inte vispa längre utan använd en slickepott och blanda ner mjölblandningen, smöret och mjölken.
5. Efter att du blandat väl häller du över halva smeten i en annan bunke.  
6. Blanda ner päronrivet och citronjuicen och kardemumman i den ena bunken.  Här behöver du även tillsätta 0,5 dl vetemjöl till eftersom smeten blir lite rinnig av rivet och juicen.
7. I den andra bunken rör du ner kakaon, den hackade chokladen och tillsätter 0,5 dl mjölk.  Kakaon gör att smeten annars blir för trög.
8.  Börja med chokladsmeten och fördela ut den i muffinsformarna.  Fyll dem ungefär med två stora matskedar i varje till att börja med så ska det räcka till alla 12 formarna.
9. Gör likadant med päronsmeten.
10. Grädda i ugnen i ca 15 min.  Känn efter med en sticka om du är osäker på om de är klara.
11. Efter att du tagit ur dem ur ugnen lyft över dem snabbt på ett galler för att svalna - låt dem inte svalna i muffinsplåtarna då blir papperet blött och tråkigt.



Frosting :
100 gram cram cheese
100 gram florsocker
50 gram smält smör
2  Citroner
Karamellfärg




1. Smält smöret och låt det svalna!
2.Blanda i allt annat i en bunke:)
3. När det har svalnat så häll över det i bunken.
4.Klämm på citronerna så att ni bara får saften.
5. Häll i lite karamellfärg.
6.Ta över på muffinsarna :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar